Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ τις δηλώσεις Ηγουμενίδη για τις διώξεις αγροτών

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Ηρακλείου, για τις δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Ηγουμενίδη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τις διώξεις των αγροτών.

Δείτε: Ν. Ηγουμενίδης: «Ανεπίτρεπτη η δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση»

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται:

 Είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ηγουμενίδη ότι “προκαλεί πολλά ερωτηματικά η πρωτοφανής δίωξη των αγροτών”.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορεί να τις κρύβει πίσω από τις αποφάσεις δικαστικών. Δική της είναι η πολιτική που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, δική της επιλογή είναι και ο κοινωνικός αυτοματισμός, που καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Και από αυτή την πολιτική όχι μόνο δε διαχωρίζεται αλλά την υπηρετεί πιστά και ο εν λόγω βουλευτής!

    Οι αγωνιζόμενοι αγρότες θυμούνται και βγάζουν συμπεράσματα από ποιους έχουν απέναντι τους! Δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν τους αγώνες τους!

    Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή της φτωχομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα. Τα αιτήματα – διεκδικήσεις που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αφορούν στην ίδια την επιβίωση της αγροτιάς. Όχι μόνο δεν έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και πορεία.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η φτωχή αγροτιά και να τον μετατρέψουν ταυτόχρονα σε αγώνα για το δίκιο του λαού, προκειμένου να έχει ντόπια, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα για τις διατροφικές ανάγκες του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί